fbpx

Contact

    Maak direct een afspraak

    Naam*

    E-mail*

    Telefoon

    Met welke afdeling wilt u contact opnemen*

    Onderwerp

    Kies uw locatie

    Omschrijf kort uw pijnklacht

    Onderwerp

    Kies uw locatie

    Uw bericht

    Onderwerp

    Uw bericht

    privacy

    Psychosomatische therapie

    Lichaam en geest staan nauw met elkaar in verband. Daarom is het zinvol om bij bepaalde lichamelijke klachten naar de fitheid van de ‘psyche’ (de geest) te kijken. Dit vakgebied heet psychosomatische therapie.

    • Balans tussen lichaam en geest
    • Eigen grenzen bewaken
    • Minder spanning en stress

    Een verstoorde balans tussen denken, voelen en doen kan verschillende oorzaken hebben. Zaken als werkdruk (stress), conflicten, emotionele gebeurtenissen, ziekte en traumatische gebeurtenissen veroorzaken echter vaak dezelfde klachten. Denk bijvoorbeeld aan prikkelbaarheid, vermoeidheid of een gevoel van spanning.

    Meer weten?
    Bel ons Mail ons Direct aanmelden

    Therapie

    Psychosomatische therapie

    De psychosomatische fysiotherapeut stelt op basis van uw specifieke klachten een begeleidingsvoorstel op. Dat is vaak een combinatie van activiteiten:

    • Adem- en ontspanningsoefeningen: Adem- en ontspanningstherapie is gericht op het verminderen van spanning gerelateerde klachten, maar is ook geschikt voor het behandelen van psychische problemen, functionele bepekringen en specifieke (somatische) klachten.
    • Cognitieve gedragsinterventies
    • Focussen (het leren voelen van emoties)
    • Gedragsgerichte oefeningen
    • Graded Activity: Dit is een oefenmethode binnen de fysiotherapie waarin het stapsgewijs opvoeren van activiteiten in tijd, aantal of zwaarte centraal staat. Vaak wordt dit toegepast bij mensen met chronische pijn- en vermoeidheidsklachten. De therapeut werkt volgens de regels uit de gedragstherapie.
    • Haptonomie: Is een therapievorm die erop gericht is om weer in contact te komen met uw gevoelsleven en de fysieke blokkades die daardoor zijn ontstaan. U leert hoe u dichter bij uw kern komt en hoe u met bijbehorende emoties kunt omgaan. Aanraking is een belangrijk element van haptotherapie. De aanrakingen helpen u om in contact te komen met gevoelens die in uw lichaam zijn opgeslagen. Blokkades komen naar de oppervlakte en zo wordt voelbaar gemaakt wanneer u blokkeert en uzelf terughoudt of juist teveel investeert. U wordt bewuster van uw positie ten opzichte van uzelf en anderen.
    • Persoonlijke gesprekken
    • Neurolinguïstisch programmeren (NLP): NLP vindt zijn oorsprong in de psychotherapie. Het doel is om innerlijek barrières weg te nemen om persoonlijke ontwikkeling de ruimte te geven. Het is een wisselwerking tussen drie elementen: subjectieve ervaringen, modelleren en communiceren. U leer harmonieuze relaties op te bouwen en communicatie binnen en tussen mensen te versterken.

    Eventueel werken we in uw hersteltraject samen met andere specialisten en deskundigen, zoals uw huisarts, psycholoog of de bedrijfsarts.

    Grenzen bewaken

    In het begeleidingstraject leert u hoe uw lichaam functioneert en welke rol u zelf speelt in uw mentale en fysieke welbevinden. U ontwikkelt een gezonde(re) levensstijl en kunt die zelf toepassen en handhaven.

    Factoren die klachten veroorzaken, proberen we te vermijden (of te verminderen). Ontspannings- en ademhalingsoefeningen helpen u om uw algehele belastbaarheid te verhogen. Uiteindelijk bent u beter in staat om uw lichamelijke en psychische grenzen te bewaken.

    Vergoedingen

    Vergoedingen psychosomatische fysiotherapie

    Het is belangrijk dat u zelf nagaat hoeveel behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. De laatste jaren hebben er namelijk veel veranderingen plaatsgevonden rond de vergoedingen voor fysiotherapie.

    Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op: 0412 63 62 34.

    Goed om te weten: we hebben bij álle verzekeraars een contract.

    Vergoedingen voor fysiotherapie maken deel uit van uw aanvullende verzekering en gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Een uitzondering hierop zijn de behandelingen voor chronische klachten; na de 20ste behandeling gaan deze wel ten koste van uw eigen risico.

    Aanmelden

    Aanmelden psychosomatische therapie

    Wilt u meer weten over psychosomatische therapie? Of u aanmelden? Stuur dan een e-mail naar info@medifitoss.nl. Uiteraard kunt u uw vragen ook telefonisch stellen: (0412) 63 62 34.

    Wilt u liever teruggebeld worden? Laat dan uw gegevens achter. Uiterlijk de volgende werkdag hoort u van ons.

      Naam

      Telefoonnummer

      privacy

      Nanneke Tiel


      BIG nr: 69035182404

      Weten of uw behandeling wordt vergoed?