M | KIDS: Personal Training voor iedereen!
M KIDS is specifiek voor kinderen en jongeren met (neurologische of fysieke) aandoeningen. Kinderen en jongeren met neurologische aandoeningen trainen en coachen op zowel fysiek als mentaal vlak voor persoonlijke ontwikkeling.
Personal Training kan voor iedereen een waardevolle bijdrage leveren. Iedereen heeft een ander doel en reden om te komen. In deze blog wil ik graag meer ingaan op een doelgroep die mij veel aanspreekt en waar ik graag meer voor wil betekenen. De kinderen en jongeren met een aandoening, denk hierbij bijvoorbeeld aan neurologische aandoeningen zoals ASS.
Wat kan je dan doen met Personal Training?
We werken 1 op 1 waardoor ik meer aandacht en coaching kan geven op de persoonlijke ontwikkeling.In de 1 op 1 sessies wordt bewegen gebruikt voor zelfontwikkeling, zelfvertrouwen en zelfstandigheid van de kinderen. Het doel ervan is dat het kind zichzelf beter leert kennen, zijn zelfvertrouwen groeit en veerkrachtiger met situaties kan omgaan. Daarnaast stimuleren we de conditie en lichamelijke gezondheid van het kind. We werken dan o.a. aan het omgaan en loslaten van emoties en het beter aangeven van eigen grenzen. Hier werk ik momenteel aan bij een jongen die bij mij sport, hierdoor kan zijn zelfredzaamheid vergroten.
Recensie L.: “Lisanne is een lieve en aardige dame, die mij met een fijne dosis humor flink uitdaagt. Ze is flexibel, luistert naar mijn wensen en beweegt mee met mijn behoefte. Ze is voor mij de juiste persoonlijke begeleidster en zorgt voor een goede ontwikkeling in mijn conditie en mijn mind. “
Naast gedrag en emoties kan het doel zijn beter omgaan met sociale interacties/ communicatie en natuurlijk de motorische ontwikkeling verder ontwikkelen. Voor dagelijks functioneren blijft dit ook een goed ontwikkelpunt. Doordat bewegen als middel wordt gebruikt, zit dit ook altijd in de trainingen.
Waarom is de coaching en training zo belangrijk?
Met een neurologische aandoening is niet alles vanzelfsprekend en kan je extra uitdagingen krijgen in je dagelijks leven. Heb je dit al als kind of tiener kan dit soms moeilijk zijn met het accepteren en omgaan met je aandoening en klachten. Je krijgt te maken met teleurstellingen en belemmeringen wat impact heeft op het zelfvertrouwen en het vertrouwen in je lichaam. Dit heeft invloed op je eigen emoties en gedrag maar ook van anderen om je heen. Er kan bijvoorbeeld onbegrip zijn, vervelende reacties, eenzaamheid en onbegrepen voelen.
Kinderen en jongeren met een neurologische aandoening kunnen op een jonge leeftijd al door een moeilijke periode gaan. Het kan namelijk indrukwekkende of ingrijpende gevolgen en ervaringen maken. Dit kan invloed hebben op de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind. Hierdoor ga je soms anders reageren of gedragen in bepaalde situatie, zo kan het bijvoorbeeld uiten in moeite hebben met gevoelens en emoties, het tonen van je gevoelens en emoties, terug trekken in moeilijke situaties, minder zelf initiatief en het ontwikkelen van depressieve gevoelens.